Italia-Sorrento

"Bella Italia"

9905_165_SORRENTO_PORTO_TUR

ROMA – VATICAN – Napoli – Vulcanul Vezuviu – PENINSULA SORRENTO –

INSULA CAPRI – Coasta Amalfitana - Pompei


SENIOR VOYAGE este conceptul gratie caruia cetatenii europeni de peste 55 ani (si nu numai) – implicit si romanii – pot beneficia de un program complet pentru a-si petrece vacanta in cele mai cunoscute locuri turistice pline de istorie in perioada sezonului turistic redus octombrie-mai.

Ai intrat in Senior Voyage Club? Nepaipomenit! Inseamna ca poti pleca intr-o vacanta premium la preturi incredibil de mici.

Vei avea ocazia sa vezi una dintre cele mai incarcate de istorie tari, Italia si sa impartasesti experienta cu alti seniori din toate colturile Europei. Pentru ca totul sa fie usor si accesibil pentru toti, grupul de companii care activeaza sub umbrela Memento Holidays subventioneaza si negociaza costurile calatoriei facand produsul Senior Voyage unic pe piata din Europa.

Aceasta initiativa se incadreaza in sfera asa numitului turism social, oferind ocazia tuturor sa descopere lumea!

Modul de obtinere al SENIOR VOYAGE CLUB CARD, precum si regulamentul dupa care el functioneaza este disponibil la adresa seniorvoyage.eu

SENIOR VOYAGE CLUB CARD se acorda GRATUIT oricarui client care a calatorit in sezonul trecut  prin programele noastre pentru seniori sau contra cost (25 euro/card) la achizitionarea primului pachet SENIOR VOYAGE, pentru a putea beneficia de avantajele cardului.

Pret

 

295  euro/ loc in DBL

Plecari din

Bucuresti

Date plecare

 

03.10, 05.10, 10.10, 12.10, 17.10, 20.10, 24.10, 27.10, 31.10, 07.11, 14.11, 24.11, 29.12*, 16.01, 16.02, 02.03, 16.03, 20.03, 23.03, 27.03, 30.03, 06.04, 10.04, 13.04, 17.04, 20.04, 24.04, 01.05*, 03.05*

*vezi rubrica observatii

Durata

 

7 nopti

Avans la inscriere

Minim 50%

image007 

Dupa canicula unei veri toride, urmeaza sezonul de toamna-primavara cand vremea este cea mai placuta in zonele sud europene. Este cel mai bun moment pentru calatorii si pentru a ne bucura de frumusetile Italiei.

Italia este o tara clasica a turismului, deosebit de cunoscuta in lumea intreaga. Odata cu trecerea anilor ea nu si-a pierdut farmecul. Italia ofera posibilitati de odihna pentru orice gust. Legenda spune ca Romulus, dupa ce si-a omorat fratele geaman Remus, a intemeiat Roma si a devenit primul conducator al Romei. Inceputurile Romei sunt intr-adevar invaluite in legenda si mit. Imaginati-va un oras vechi de trei mii de ani, care exista si astazi si a depasit limitele istoriei, an dupa an, secol dupa secol a mers inainte, adunand experiente, istorie, arta, traditii, a avut parte de victorii si infrangeri, de triumf si de tragedie, momente de glorie si de uitare. Un oras care a fost iubit si pentru care multi au luptat sa reziste, orasul etern - "Roma, la citta eterna".

Napoli, capitala zonei Campania , era faimos pe vremuri pentru frumusetea sa, fiind numit “Bella Napoli”.  "Vedi Napoli e poi mori", spune o vorba veche italiana, care se traduce prin “vezi Napoli si apoi poti sa mori”. Napoli este un oras creat de greci si desavarsit de italieni. Napoli este orasul unde a fost inventata pizza. Legenda spune ca prima pizza a fost preparata in 1889, cand regele Umberto si sotia sa, Margherita, au mers intr-o calatorie in Napoli. La acea vreme, pizza avea forma unei placinte obisnuite, consumata in mare parte de populatia saraca.  Pentru a-l impresiona pe rege, un bucatar a ales sa improvizeze putin banala reteta. Asa ca, pe langa suc de rosii, branza si frunze de leustean, bucatarul a mai pus  si  oregano.  Ornamentul  de  pe   pizza

imita perfect steagul Italiei. Aceasta inventie a devenit cunoscuta sub denumirea de "pizza Margherita".

Vezuviu – este cel mai cunoscut vulcan al Italiei, a carui eruptie catastrofala din anul 79 i.Ch. a ingropat in cenusa, prezervandu-le in forma originala, doua orase romane de renume, Pompei si Herculaneum. Astazi, vulcanul este in stare latenta si poate fi admirat de catre turisti, chiar de la marginea craterului sau.

Sorrento este locul ideal pentru a ne bucura de o “passeggiata”, numele dat de italieni unei traditii ce dateaza de secole: promenada de seara, efectuata inainte de cina. Sorrento este un oras statiune de renume, un oras de lux si de placeri estivale, plasat pe latura de nord a peninsulei sorrentine, chiar vizavi de marele Napoli.

Strazile inguste din centrul orasului, ce reflecta planul vechiului oras roman Surrentum, si numeroasele cladiri ce dateaza de secole bune au facut din Sorrento o destinatie ideala pentru relaxare inca de acum sute de ani, printre numele celebre ce au vizitat aceasta cetate numarandu-se Goethe si Casanova.

Nu parasiti orasul fara a incerca limoncello, lichiorul traditional produs din coaja lamailor ce cresc in aceasta regiune. Atentie insa: contine cel putin 35% alcool, asa ca nu exagerati! Aceasta bautura poate fi savurata cel mai placut seara, dupa o cina savuroasa intr-unul din restaurantele ce ofera o spectaculoasa panorama asupra golfului, Vezuviul, insula Capri si orasul Napoli numarandu-se printre obiectivele ce pot fi admirate.

Insula Capri

Destinatie de lux, Capri a fost dintotdeauna statiunea preferata a imparatilor, artistilor si scriitorilor.  Plimbarile cu barca sunt o parte esentiala a excursiilor in Insula Capri, deoarece se poate admira indeaproape combinatia de tarm stancos, golfuri, pesteri si stancile uriase din larg.

 

Excursii gratuite:

1. Napoli, orasul contrastelor

Vizitam Napoli cu un tur in care vom descoperi: Castelul Nuovo, Teatrul San Carlo, Piata Plebiscitului si Palatul Regal. Situat pe malul golfului cu acelasi nume si sustinut de profilul vulcanic aparte al Vezuviului, orasul a fost celebrat de poeti si pictori, din cele mai vechi timpuri, drept unul dintre cele mai  frumoase si mai binecuvantate locuri de pe Pamant.

 

2. Peninsula Sorrentina

Vizitam Sorrento si Peninsula Sorrentina intr-un tur panoramic. Sorrento este una dintre cele mai renumite statiuni italiene pentru peisaje frumoase. In Sorrento vom avea timp liber pentru vizita  sau o sesiune de shopping pentru doritori. In momentul in care am ajuns aici ne putem relaxa consumand una dintre bauturile specifice acestui loc, "limoncello", o bautura alcoolica facuta din multa lamaie.

Aceasta excursie este BONUS pentru posesorii de SENIOR VOYAGE CLUB CARD

Nu ratati excursiile optionale:

1. Roma si Basilica San Pietro

Este o oportunitate unica de a vedea Cetatea Eterna, una dintre cele mai mari capitale ale lumii. Niciun alt oras nu poate egala bogatiile arhitectonice, artistice si istorice si niciun alt oras nu poate sa ofere plimbari in asemenea locuri care iti taie respiratia. Vom admira intr-un tur pietonal si cu mijloacele de transport in comun: Colosseum, Via dei Fori Imperiali, Columna lui Traian, Piata Venetia si Monumentul Vittorio Emanuele II, Capitoliul, Panteonul, Piata Navona, Fontana di Trevi si Piata Spaniei. Definitia grandorii o vom afla in Basilica San Pietro, cea mai mare biserica din lume (in ea pot incapea 60.000 de oameni), si reprezinta inima romano-catolicismului.

 

2. Muzeele Vaticanului si Basilica San Pietro

Ofera lucrari de arta, incaperi intregi pictate de Michelangelo si frescele de pe tavanul Capelei Sixtine. Expozitiile sunt raspandite prin cateva muzee si sute de incaperi, iar ca sa le vizitezi pe toate trebuie sa parcurgi cam 8 kilometri. Capella Sixtina - cea mai frumoasa capodopera a artei a prins viata sub forma unei capele modeste, construita in 1473. A durat partru ani pana cand lucrarea a fost finalizata, patru ani in care Michelangelo a trebuit sa munceasca in conditii foarte grele – de la temperaturi extreme si saptamani de pictat in pozitii chinuite, intins pe spate. Vom incheia excursia cu vizita la Basilica San Pietro.

3. Capri – Insula Imperiala

O vacanta in Sorrento nu ar fi completa fara o excursie in Insula Capri. La fel cum toate drumurile duc la Roma, in insula Capri, totul se invarte in jurul “Grotta Azzurra”. Din port putem lua funicularul pentru a ajunge în principalul oras, Capri, unde merita sa ne oprim pentru a bea un cappucino in celebra piata Umberto. Ajunsi in Anacapri, putem urca pe muntele Solaro cu ajutorul telescaunului. Odata ajunsi sus, descoperim ca efortul a meritat. Peisajul ce poate fi observat din cel mai inalt punct al insulei este uluitor. La coborare, nu ratam Villa San Michele. Astazi, aceasta vila constituie un important obiectiv turistic, fiind renumita mai ales pentru gradinile impodobite cu opere de arta din antichitate, ce ofera totodată o panorama impresionanta asupra golfului.

4. “Amalfi Drive” si faimoasa Coasta Amalfi

Amalfi Drive este recunoscut ca unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din Europa, oferind o panorama care ne va lasa fara suflare. Coasta Amalfi este cea mai frumoasa zona de coasta a Italiei, o combinatie de stanci abrupte, sate idilice ce coboara sprintene inspre mare si pante muntoase impadurite.

5. Orasul antic Pompei si Vezuviu

Orasul Pompei isi fascineaza vizitatorii si astazi, oras distrus de eruptia vulcanului Vezuviu in anul 79. Orasul este pe lista  Minunilor Lumii, iar excavatiile care au inceput in secolul al XVIII-lea pentru a descoperi orasul ingropat in anul 79 de eruptia vulcanului, continua si astazi. Ghidul ne va conduce pe strazile din Pompei unde vom vizita Baile Romane, Forumul si vile ridicate de catre imparatii romani. Cu siguranta vom ramane impresionati de acest sit arheologic si de muzeul in care sunt mulaje a cadavrelor care atesta marea catastrofa de la Pompei.

6. Vezuviu – vulcanul care nu doarme

Vulcanul Vezuviu a devenit cunoscut dupa ce a erupt, devastand prosperele orase romane Pompei si Herculaneum. Orasele antice se gaseau in apropiere de poalele Muntelui Vezuviu, in Golful Napoli.

Ajungem la vulcanul Vezuviu pana la altitudinea de 3000 m, o parte din drum se va face pe jos.  Avem ocazia sa pasim chiar pe craterul vulcanului.

Servicii incluse

Biletul de avion Bucuresti – Napoli – Bucuresti

Transfer aeroport– hotel– aeroport

7 nopti de cazare hotel 4*

Mic dejun + cina + 1 pahar de apa si vin la masa

1/2 zi excursie optionala inclusa (Napoli)

Asistenta turistica pentru intreaga perioada

BONUS !!!


1. 1/2 zi  excursie optionala 
BONUS pentru  posesorii de SENIOR VOYAGE CLUB CARD (Sorrento)

2. Reducere 10% la pachetul de excursii optionale la achizitionarea a 3 excursii optionale pentru posesorii de SENIOR VOYAGE CLUB CARD

3. Reducere 5% la pachetul de excursii optionale la achizitionarea a 3 excursii optionale pentru cei care nu sunt posesori de SENIOR VOYAGE CLUB CARD

4. Posesorii de SENIOR VOYAGE CLUB CARD nu achita suplimentul de 50 euro de non-senior

Tariful nu include

 

Taxele de aeroport 95 euro/ persoana

Asigurarea medicala de calatorie si asigurarea storno - nu sunt obligatorii insa agentia va recomanda sa le incheiati.

Intrarile la obiectivele turistice si alte taxe si cheltuieli personale.

Bine de stiut

   

Turistii se vor prezenta la aeroport cu 3 ore inainte de plecare.

Greutatea maxima admisa gratuit la bagajul de cala este de 30 kg.

Bagajul de mana nu poate depasi 7 kg. Nu trebuie sa introduceti in bagajele dvs. obiecte care ar putea pune in pericol siguranta aeronavei sau a pasagerilor.

Orarul de zbor se poate modifica, si va fi comunicat inainte de plecare.

Clasificarea hotelurilor este data de institutiile autorizate locale.

Formalitati


La frontiera  este obligatorie detinerea unei carti de identitate sau a unui pasaport valabil minim 6 luni. Nu sunt obligatorii asigurarea medicala de calatorie si  asigurarea storno, insa, agentia va recomanda sa le aveti. Pentru a putea iesi din tara, copiii sub 18 ani trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor, sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care ii insoteste, in cazul in care nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa il prezinte la frontiera.

 

Hotel La Canonica 4*

image009 image010

www.lacanonica.it

Localizare: Hotel La Canonica este situat in inima regiunii Napoli, la jumatatea distantei intre Napoli si Sorrento (ambele orase sunt la numai 20 km distanta) si in apropiere de Castellammare di Stabia la doar 5 km distanta. Acesta este locul ideal pentru a petrece o vacanta relaxanta si placuta in imprejurimile linistite si primitoare din mijlocul naturii.

Facilitati camere: Hotel La Canonica  ofera oaspetilor camere luminoase si aerisite, intr-un cadru convenabil, care combina farmecul traditional cu confortul modern. Fiecare camera are baie proprie cu dus sau cada, uscator de par, telefon, TV satelit, aer conditionat, telefon.

Facilitati hotel: Hotelul La Canonica pe langa minunatele vederi panoramice ne ofera si numeroase facilitati: receptie 24 ore, restaurant cu o bucatarie traditional variata, snack bar, parcare gratuita, wi-fi.  Oaspetii pot profita de o gradina mare pentru relaxare si o minunata piscina.

Supliment cina Revelion (obligatoriu) 100 euro/ pers.

Grand Hotel Moon Valley 4*

image011 image012

www.moonvalley.it

Localizare: Hotelul Grand Hotel Moon Valley  este situat in apropiere de Sorrento, in Seiano di Vico Equense. Cufundat in verde, acesta este locul ideal pentru a petrece o vacanta menita sa va simtiti bine si relaxati. Hotelul de patru stele, ofera o priveliste minunata asupra Golfului Napoli a frumusetei salbatice si maretiei muntelui Faito.

Facilitati camere: Hotelul are 106 camere, pe patru etaje şi furnizate cu terase de  o caldura primitoare, dispun de: TV-satelit, conexiune la internet, telefon, mini-bar, seif, aer conditionat. Fiecare camera are baie proprie cu dus sau cada, uscator de par.

Facilitati hotel: Hotelul dispune de: parcare, restaurant, animale domestice permise, bar, receptie non stop, gradina, terasa, camere pentru persoane invalide, lift, seif/trezorul, incalzire, incapere pentru bagaje, aer conditionat, terasa la soare, salon de bronzat, teren de joaca pentru copii, piscina, sala de conferinte, internet, fax/xerox.

Supliment cina Revelion (obligatoriu) 100 euro/ pers.

 

 image014

 

Hotel Punta Campanella 4*

image015image016

www.puntacampanellaresort.net

Localizare: Punta Campanella este amplasat pe malul marii intr-o rezervatie naturala marina, in Marina del Cantone - Nerano de pe coasta.

Facilitati camere: Camerele sunt dotate cu wi-fi, telefon direct, TV LCD prin satelit, aer conditionat, mini bar, seif, grup sanitar, uscator de par.

Facilitati hotel: centru de afaceri, centru de fitness, piscina interioara, sauna, parcare, receptie 24 de ore , baie turceasca cu aburi , mic dejun in camera, room service, bar, restaurant, sala de conferinte, wi-fi.

Supliment cina Revelion (obligatoriu) 100 euro/ pers.

 

Reduceri si suplimente

 

Supliment SGL 100 euro

Reducere a 3-a persoana 50 euro

Copil 0-1.99 ani plateste taxele de aeroport 95 euro

Copil 2-11.99 ani reducere 100 euro in camera cu doi adulti

Util si practic

Limba oficiala este italiana.

Ora locala: GMT + 1 (GMT + 2 intre lunile martie si octombrie)

Moneda nationala este euro.

Bucatarie nationala: Se regasesc ingredientele bucatariei mediteraneene: peste, fructe de mare, legume.  Nu ratati savoarea unei pizze chiar in locul in care a luat nastere acest tip de preparat, mai ales ca puteti alege dintr-o varietate foarte mare a caror ingredient principal este mozzarela: pizza fritta, calzone, pizza marinara si pizza margherita.

Clima: In regiunea Napoli-Capri, clima este predominant mediteraneana,  fierbinte chiar  uscata. In lunile septembrie-februarie temperatura aerului si a apei scad treptat, in luna noiembrie temperatura apei fiind de 20 °C.

Consulatul onorific al Romaniei – Napoli; Adresa: Via Generale Giordano Orsini, 42, 80132  Telefon: 00 39 081 764 83 56

Observatii

*Persoanele care nu au insotitor cu varsta peste 55 ani platesc supliment 50 euro/sejur.

BONUS! Pentru posesorii SENIOR VOYAGE CLUB CARD nu se percepe acest supliment.

*Supliment obligatoriu pentru sarbatorile de Paste 50 euro/pers;

*Supliment obligatoriu pentru Revelion 100 euro/pers;

*Excursiile optionale pot suferi modificari, iar programul concret, desfasurat pe zile, al excursiilor optionale se va primi la destinatie.

*Excursiile optionale gratuite se vor organiza in prima sau in ultima zi, in drum spre aeroport sau hotel, in functie de orarul de zbor.

*Grupul minim pentru a se organiza excursiile optionale este de minim 20 persoane.

*Hotelurile mentionate in acest program pot fi modificate, oferindu-se alternative similare.

*Tarifele afisate pot suferi modificari in functie de fluctuatiile de pret ale taxelor sau ale petrolului, impuse de compania aeriana.

*Toti turistii care vor calatori pe acest program vor trebui sa achite direct la hotel o taxa de oras/statiune. Valoarea acesteia poate varia intre 1-2 euro/persoana/zi.

Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii

Licenta Numarul: 1604 din 26.03.2019

[Valid RSS]

Copyright © 2011 NC Travel. Toate drepturile rezervate.